Bank Norwegian

 

Norwegian er et av Europas største flyselskaper, en status de har opparbeidet seg på relativt få år. De har også inntatt bankbransjen med storm, gjennom Bank Norwegian. Også her har de på kort tid blitt en stor aktør innen kredittkort og forbrukslån, der vi her skal se på Norwegian-kortet. Dette er et kredittkort som er særlig gunstig dersom du alltid velger flyselskapet Norwegian når du skal ut på reise. Her får du nemlig fordeler og rabatter tilpasset flyreiser, slik at du faktisk kan spare deg opp til en gratis flyreise bare ved å handle med kortet.

Betingelser og kostnader

Med et kort som Norwegian-kortet så er det først og fremst fordelene og rabattene man vil utnytte. Følgelig er ikke betingelser som effektiv rente særlig viktig, ettersom man uansett ikke bør handle ting på avbetaling med dette kortet – fordi da forsvinner den bonusen man har tjent seg opp (se avsnittet om fordeler og bonuser). Uansett så er effektiv rente på 23,1%, noe som er litt lavere enn gjennomsnittet for det norske markedet. Kredittgrensen er på hele 100 000 kroner, så dette er et kredittkort tilpasset alle og enhvers bruk.

Når det gjelder rentene, så begynner de først å løpe etter 45 dager. All bruk av kortet innen den tid er gratis, og det koster heller ikke noe å gjøre uttak av kontanter i utlandet. En lånesum på 15 000 kroner som betales nedover ett år vil koste deg totalt 1764 kroner.

Fordeler og bonuser

Kredittkortet Norwegian-kortet har fordeler som er tilpasset flyselskapet med samme navn. For hver gang du drar kortet i en butikk eller i en nettbutikk, så vil 1% av handlesummen bli omgjort til CashPoints hos Norwegian. Disse kan du bruke på flybilletter hos selskapet, og det skal ikke mange måneder med handling til før du har spart deg opp en gratis flyreise. I tillegg til dette så får man ekstra store prosenter med CashPoints dersom man betaler for flybilletter med dette kredittkortet, samtidig som en gunstig reiseforsikring også er inkludert hvis man betaler minst halvparten av reisekostnadene med kredittkortet (uansett flyselskap).

Søke om kredittkortet

Kredittkortet søker du enkelt om gjennom nettsidene til Bank Norwegian, og du får umiddelbart svar på søknaden. Bruk BankID når du søker, og det tar ikke mange dager før du har ditt splitter nye Norwegian-kort i postkassa. Det eneste kravet du må oppfylle når du søker er at du må være minst 18 år gammel. Dessuten er det naturligvis en fordel om du har en inntekt av en viss størrelse, samtidig som du også ikke har betalingsanmerkninger eller inkasso.