Zen Finans forbrukslån

Zen Finans er en låneformidler som hjelper deg med å finne rimelige forbrukslån når du trenger dette. Selskapet ble stiftet i 2009, og har siden da jobbet målrettet mot å bli en seriøs og viktig aktør innen lån og kreditt.

I dag har Zen Finans nådd målet sitt og tilbyr mange kunder hjelp med å søke om forbrukslån hos deres samarbeidspartnere. Zen Finans tilbyr å gjøre jobben for deg og det uten kostnad. Det er den enkelte banken, eller finansieringsselskapet, som betaler for den jobben Zen Finans utfører.

Et samarbeid med store aktører på markedet

Dette gjør at du slipper å sende flere søknader til ulike banker. Du sender søknaden til Zen Finans, og de vil så videreformidle denne til sine samarbeidspartnere. Zen Finans jobber sammen med flere av de største og mest kjente bankene i Norge og får du godkjent et lån, vil du ofte få bedre betingelser enn om du søker alene.

Søknaden din blir behandlet i de ulike bankene og du vil så motta tilbud om lån fra de av bankene som mener det er aktuelt å tilby deg ett. Bankene vurderer ofte ulikt og det er ikke uvanlig at en bank sier nei og en annen sier ja.

Du kan søke om lån fra kr 10 000  til kr 500 000. Skal du søke om et større lån på mer enn kr 250 000, så vil de fleste banker kreve at dere er to som søker sammen. Lånet kan betales tilbake over 15 år, og dermed kan du holde deg til lave månedlige avdrag.

Forbrukslån blir ofte brukt til refinansiering eller oppussing

Et forbrukslån kan brukes til så mangt. Hovedfordelen med lånet er at du ikke trenger å stille sikkerhet, noe som er med på å gjøre søknadsprosessen relativt enkel. Du kan bruke pengene til det du selv vil, det er ingen som legger seg opp i bruken av pengene. De fleste som tar opp et forbrukslån gjør det av to årsaker. Enten ønsker de å refinansiere andre dyre smålån og betale ut kredittkortene, eller så ønsker de å pusse opp hjemme.

Oppussing koster en del penger, det er gjerne ikke småsummer det er snakk om. Selv om et forbrukslån også koster penger, er det å ta opp et slikt lån ofte den enkleste muligheten for å få finansiert prosjektet.

Det er ofte en rimeligere løsning enn å betale renter på kredittkortene eller la boligen miste noe av verdien sin på grunn av manglende vedlikehold. Og nettopp vedlikehold av egen bolig er en nødvendighet for å bevare verdien.

Kostnadene ved et lån fra Zen Finans

Det er ikke gratis å låne penger uansett hva lånet heter. Prisen du betaler kalles renter. Siden lånet er uten sikkerhet, så tar bankene seg betalt for den økte risikoen og dermed er renten noe høyere enn på et boliglån. Når du søker, vil bankene gjøre en kredittsjekk og ut fra denne vil de bestemme hvilken rente du må betale for lånet.

Gjennom Zen Finans vil du få tilbud om en rente på mellom 7,9% og 19,9%. De fleste ender opp med en effektiv rente på rundt 15,8%, altså inklusiv alle gebyrer. Noen får tilbud om en lavere rente og andre om en høyere rente.

  • Du kan søke om lån via nettsiden til Zen Finans, men før du sender en søknad bør du sjekke at du oppfyller nedenstående krav:
  • Du må ha fast bopel i Norge
  • Du kan ikke være yngre enn 25 år
  • Du må enten være statsborger eller ha bodd i landet de siste tre årene
  • Og du må ikke ha registrert noen betalingsanmerkninger eller aktive inkassosaker

Kan du svare ja til disse få krav, så fyller du ut søknadsskjemaet og sender det inn. Zen Finans ordner resten og du vil motta svar kort tid etterpå. Går søknaden din gjennom vil du ofte motta det første tilbudet samme dag.

Resten av tilbudene kommer fortløpende de neste dagene. Da kan du enkelt velge det beste av dem og godkjenne lånedokumentene med din BankID. Så snart banken har godkjent din signatur og mottatt den dokumentasjonen de ønsker, blir lånet utbetalt.